Antalya Şefler Birliği tarafından 19-22 Ocak 2011 tarihleri arasında düzenlenen “III. Uluslararası Atın Kep Aşçılar Yarışması”nda Gaziantep Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencileri “Üniversiteler Yarışıyor” kategorisinde 76 ekibin katıldığı yarışmada ikincilik ödülünü kazandılar.
Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlkay Gök Pınarlı, öğrencilerimizin Üniversitemiz adına ilk kez katılmalarına rağmen oldukça güçlü rakipleri arasında bu dereceyi almaları büyük bir başarı olduğunu söyledi.
Öğrenciler yarışmaya Anatolian Otelin sponsorluğunda katıldıklarını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Pınarlı, “Anatolian Otel Mutfak Şefi Sercan Sağlık otelin mutfağında öğrencilerle bizzat ilgilenerek menünün oluşturulması, hazırlanması ve sunumu ile ilgili koçluk yaparak öğrencileri çalıştırdı. Öğr. Gör. Ali Nadir Zeyrek, Şef Sercan Sağlık ile birlikte bu yoğun çalışmanın sonunda Gaziantep Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri Musa Bülüç, Hülya Çevik ve Aydın Özalp’ten oluşan ekip ikincilik ödülünü kazandık” şeklinde konuştu.
Yrd. Doç. Dr. Pınarlı, levrek balığını Gaziantep baharatlarından oluşmuş sosla hazırlayarak sunan öğrencilerin hazırladığı tabak gurme ve şeflerin jüri değerlendirmesinde lezzet, yaratıcılık, sunum ve hijyen kategorilerinde değerlendirildiğini ifade etti.