Gaziantep Üniversitesi, yepyeni bir projeye imza atacak. GAÜN’de gençler arasında E-spor alanında istihdamı artırmayı hedefleyen E-4PROSPERITY “Professional Roadmap and Opportunities for Sustainable Participation in E-sports for The Youth” projesini başlatıyor.
Yürütücülüğünü GAÜN Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Süleyman Mete yaptığı projede, Proje uzmanı Dursun Emre Epcim ve Araştırma Görevlisi Zeynep Yüksel ile Eğitim Fakültesi’nden Doç. Dr. Mehmet Başaran yer alıyor. Avrupa Birliği Türkiye Ulusal Ajansı tarafından proje 250 bin Euro bütçe ile desteklenecek.
Hedef; Sürdürülebilir profesyonel yol haritası oluşturmak
Projenin ana hedefi, sosyo-ekonomik açıdan farklı gençlere E-spor alanında istihdam fırsatları sunmak ve sürdürülebilir bir profesyonel yol haritası oluşturmaktır. Ayrıca, uluslararası işbirliği yeteneklerini geliştirmek, E-spor Müfredatı ve Eleme Testi ile dijital bir çıktı elde etmek ve gençlerin spor alanındaki yeteneklerini bütüncül bir yaklaşımla sağlıklı bir şekilde geliştirmek de projenin yan hedefleri arasında yer alıyor.
Projeden 100-120 genç eğitim alacak
Proje kapsamında, Gantt çizelgeleri, risk değerlendirmesi, analiz ve raporlama yöntemleri uygulanacak. Başlangıç toplantısı ve ihtiyaç analizinin ardından E-spor Oyuncu eğitim müfredatı geliştirilecek ve bir E-spor Oyuncu eleme testi oluşturulacak. Müfredat dijital bir platforma aktarılacak ve çıktılar 5 farklı dilde e-kitap olarak dijitalleştirilecek. Proje kapsamında 100-120 genç belirlenerek eğitimler verilecek ve çeşitli seminerler düzenlenecek. Ayrıca, hayran buluşmaları ve turnuvalar düzenlenerek gençlerin E-spor alanındaki yeteneklerini sergilemeleri teşvik edilecek.
Yeni istihdam fırsatları ortaya çıkacak
GAÜN Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mete, projenin sürdürülebilirliği için çevrimiçi bir E-spor Oyuncuları eğitim müfredatı ve eleme testi oluşturulacağını belirti. Bu sayede, E-spor alanında kendini geliştirmek isteyen gençlere profesyonel bir yol haritası sunulacak ve yeni istihdam fırsatları ortaya çıkacak. Konsorsiyumda Gaziantep’ten “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi”, Karadağ’dan “Savez elektronskih sportova Crne Gore” ve “JAVNA USTANOVA UNIVERZITET CRNE GORE PODGORICA”, Yunanistan’dan “ARISTOTELIO PANEPISTIMIO THESSALONIKIS”, İtalya’dan “UNIVERSITA TELEMATICA INTERNAZIONALE UNINETTUNO” bulunmaktadır. Proje ortakları arasında yapılan uluslararası iş birlikleri, benzersiz ve yüksek etkili projelerin geliştirilmesine olanak sağlayacak.
KAYNAK: TELGRAF GAZETESİ