“24 Kasım Öğretmenler Günü” nedeniyle, Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde kutlama programı düzenlendi.
Programın açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tokay Gedikoğlu, eğitim sisteminin kalitesini, niteliğini belirleyen etkenlerin en başında öğretmenin geldiğini söyledi.
Prof. Dr. Gedikoğlu, “En iyi binayı, dersliği yapabilirsiniz, en iyi programlara sahip olabilirsiniz, en iyi araç-gerece sahip olabilirsiniz, en iyi laboratuavarlarınız, kütüphaneleriniz olabilir ama bunları etkili bir biçimde kullanacak, öğrencilerin istifadesine sunacak niteliklere sahip öğretmenleriniz yoksa tüm bu sayılanların çok da fazla önemi yoktur. Bir okul, okulda görev yapan öğretmen kadar niteliklidir, onlar kadar iyi, onlar kadar kalitelidir” diyerek, bu sözünün okul öncesinden Üniversiteye kadar geçerli olduğunu söyledi.
Ülkemizde nitelikli öğretmenlerin, Mustafa Kemal Atatürk’ün belirlemiş olduğu milliyetçilik anlayışı doğrultusunda, O’nun ilke ve devrimlerine bağlı Atatürkçü düşünceyi kendisine rehber edinmiş öğretmenler olduğunu söyleyen Prof. Dr. Gedikoğu, “Ülkemizin her tarafından ihtiyaç duyduğumuz öğretmenlerin sahip olması gereken en baştaki özellik bu olması gerekir. Ayrıca, Cumhuriyet’in kazanımlarını koruyan ve kollayan, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının başlangıç bölümünde belirtilen devleti ve ülkesiyle bölünmez bir bütün olma düşüncesine sahip çıkan ihtiyaç duyduğumuz öğretmenlerdir” diye konuştu.
Bir öğretmenin üç alanda bilgili olması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Gedikoğlu, “Birincisi, öğrenim gördüğü kendi alanında, ikincisi öğretmenlik meslek bilgisine yani pedagojik formasyon bilgisine sahip olmak, üçüncüsü de genel kültür sahibi olması gerekir” diyerek, öğretmenlerin toplumda kabul görecek davranışları sergileyerek, herkesin örnek alabileceği çağdaş değerleri temsil eden insan olması gerektiğini söyledi.
Prof. Dr. Tokay Gedikoğlu’nun açılış konuşmasından sonra Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayhan Doğan tarafından, “Atatürk ve Eğitim” konulu söyleşi gerçekleştirildi.