Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) işbirliğinde hazırlanan “Aile ve Baba” konulu fotoğraf yarışmasının ödül töreni ve fotoğraf sergisinin açılışı, düzenlenen törenle gerçekleştirildi.
GAÜN Mavera Atatürk Kültür Sahnesi’nde düzenlenen ödül töreninin açılışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, KADEM’in önemli çalışmalar yaptığını belirterek konuşmasında şunları söyledi: “Bu güzel ve anlamlı çalışmalarda her zaman olacağız. KADEM çok güzel işler çıkartıyor. Valimizle, belediye başkanlarımızla, rektörlerimizle Gaziantep modelini oluşturduk. Birlikte iş yapma modeliyle dünyaya örnek olacağız. Bunu hep birlikte başaracağız. Sanat ve kültür bizi birleştiriyor. Kültürel belediyeciliği önemsiyorum ve bu kapsamda çok önemli işler yaptık. Şehrin sanayisini nasıl yüksek teknolojiye geçirecelerinin yanında kültürel belediyeciliğimizi nasıl yükselteceğimizin çalışmalarını yapıyoruz. Kültür A.Ş ‘yi açtık, başında Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar hocamız var. Üç yılda 43 kitap bastık. Sanat ve kültür alanında önemli mesafe kaydettik. Bundan sonra da diğer alanlarda olduğu gibi yine sanat ve kültür alanlarında da çalışmalarımız olacak.”
Konuşmasında aile kavramının önemine değinen GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın, kadınların günümüzde eğitim, üretim ve siyaset gibi alanlarda önemli görevler üstlendiğinin altını çizdi. Sevgi ve saygı temelli oluşan aile yapısını yıkmaya hiçbir gücün yetmeyeceğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın, “Kadınların iş hayatında rol almalarını destekliyoruz. Kurum olarak birçok önemli mevkide kadın çalışanlarımız var. Rektör yardımcılığı, başhekimlik yine çok yakın zamanda kadın dekanımız olacak. Aile kavramını barındırmasından dolayı böyle bir yarışma düzenledikleri için KADEM yöneticilerini yürekten kutluyorum. Gaziantep Üniversitesi olarak, insan hayatına dokunan her çalışmada var olacağız. Bu yüzden bütün Gazianteplilere sesleniyorum. Gelin bilgi üreten üniversitemizden faydalanın. Kapımız sonunda kadar herkese açık” diye konuştu.
KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu, anne ve babanın toplumdaki rolüne ve önemine değinerek, sanat vesilesiyle Gaziantep’te olmasından dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Saliha Okur Gümrükçüoğlu, “Sanatın kişiyi iyileştiren ve güzelleştiren diliyle insanı ve dünyayı tekrar görmek, tanımak ve anlamak istiyoruz. Sanatın pek çok farklılıklarımızı ortadan kaldırıp bizi birleştireceğine inanıyorum. Bu anlamda hem kısa film hem senaryo olmak üzere pek çok yarışma başlığımız var. Biz kadın ve erkeği ayakta tutan iki insan olarak değerlendiriyoruz. İnsan hayatı da hakikati de birbiriyle tanıyor. Kadın ve erkek omuz omuza verdiklerinde toplumu yeniden şekillendirecek güce sahip olacaktır” şeklinde konuştu.
KADEM Gaziantep Şube Müdürü Sabiha Doğan ise KADEM Gaziantep’in yaptığı faaliyetlerden bahsederek şunları söyledi: Gaziantep’e dokunmamın gayreti içerisindeyiz. İlk günden itibaren hem yerel hem küresel sorunlar üzerine düşünüp, bunun üzerine çözüm önerileri sunma çabası içerisinde olduk. Hem şehrimizin kendine özel sosyoloji ve kültürel sorunlarına karşı çözüm bulma çabası içerisinde hem de önerilerle somut etkinlik ve projelerle Gaziantep’in hayatına katkı sağlamaya çalıştık. Bu yarışmayla ailede babayı daha da somutlaştırmak, daha görünür kılmak adına aile dediğimiz müessesenin sadece anne üzerinden yürütülmediğini babayı da buna müdahil ederek güçlü aile kavramı üzerinden bir motif oluşturmak adına bu yarışmayı planladık.”
Gaziantep Valisi Davut Gül’ün eşi Gülden Gül, KADEM etkinlik ve projelerle toplumun her kesimine dokunduğun altını çizerek, KADEM’in yaptıkları çalışmaların Gaziantep’e ayrı bir değer kattığını dile getrdi.
Konuşmaların sonrasında yarışmanın birincisi Faysal Kamber, ikincisi Mehmet Aslan ve üçüncüsü Durmuş Ceylan’a ödülleri verildi. Programa, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar ve sanatseverler katıldı.