Gaziantep Üniversitesi ve Milli Prodüktivite Merkezi Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda, “Kriz Dönemlerinde Verimlilik” konulu panel gerçekleştirildi.
Programın açılışında konuşan Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Civan, kriz döneminde Gaziantep’te üretimin durmadığına dikkat çekti. Gaziantep’in 125 ülkeye ihracat yaptığını vurgulayan Civan, işletmelerin kriz döneminde finansmanı öğrendiklerini kaydetti. Civan, işletmelerin finansman ve üretim olmak üzere iki önemli ayağı olduğunu belirtti.
E – verimlilik hakkında bilgi veren Milli Prodüktivite Merkezi Uzman Halil Arslan, e–verimliliğin verimlilik konusunda nitelikli insanlar yetiştirmeyi hedeflediğini söyledi. E–verimliliğin Avrupa Birliği kapsamında hazırlanan uluslararası bir proje olduğunu vurgulayan Arslan, programın beş dersten oluştuğunu, öğretilen teknik bilgilerin sanal ortamda uygulamaya aktarıldığını söyledi.
Başarılı işletmelerin; vizyon, verimlilik, değişim ve kriz yönetimi olmak üzere üç anahtar özelliği olduğunu belirten Arslan, vizyonun bilimsel hayal olduğunu söyledi. Bir işletmenin ileride ne olacağını düşünmesi gerektiğine dikkat çeken Arslan, başarılı olmak için iyi yönetmek gerektiğini kaydetti.
“En düşük maliyetle, en yüksek kalitede mal ve hizmet piyasaya sunulmalı” diye konuşan Arslan, inovasyonun önemine değindi. Gelişmiş ekonomilerin büyümesinin temel nedeninin inovasyon olduğunu ifade eden Arslan, insanın değişimin ve dönüşümün anahtarı olduğunu söyledi.