GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür ve Üniversite üst yönetimi “InnoCampus Girişim Hızlandırıcı Programı” sonucunda ortaya çıkan 9 takımın projelerini gezdi. Amfi Tiyatro Yanı InnoCampus Konteynırında düzenlenen törenin açılışında konuşan Prof. Dr. Gür, “Gaziantep Üniversitesi olarak yeni sloganımız şu; İmkan bizden imkansızı başarmak sizden” dedi.
InnoCampus tarafından yürütülen, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve Uluslararası Göç Örgütü (IOM) tarafından desteklenen “InnoCampus Girişim Hızlandırıcı Programı” sonucunda ortaya çıkan projelerin poster sunumlarıyla birlikte açılış töreni gerçekleşti.
Gaziantep Üniversitesi’nin ihracatta çok öncü bir şehrin devlet üniversitesi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Gür, Endüstri 4.0 ile maliyeti küçük, getirisi çok büyük ve kilogram başına dolar cinsinden yüksek getirisi olan ürünlere geçildiğini, buna Endüstri 4.0 anlamında yüksek kaliteli, yüksek getirili ürün üretimi denildiğini söyledi. Prof. Dr. Gür, “Artık araştırma geliştirme değil, üretim ve geliştirmeye geçiş var. İsterseniz rahat yapabilirsiniz. Gaziantep Üniversitesi bu imkanları size çok rahatlıkla verebilir. Türkiye’de yaklaşık 3 milyon Suriyeli misafirlerimiz var. 400 bini Gaziantep’te ve bin 950 tanesi de öğrenci olarak Gaziantep Üniversitesi’nde. Bu program aynı zamanda hem Türk öğrencilerimiz hem de uluslararası öğrencilerimize açık olarak burada üretim için katkı sağlayacaktır. Hiçbir ayrım yapmadan herhangi bir ülkeden gelen öğrencim Suriyeli olsun Ugandalı, Madagaskarlı, Hollandalı, Amerikalı olsun gelip şu laboratuarda sistemi görecek aşina olacak önce deneyecek arkasında da‘Ben de yapabilirim’ duygusuyla güzel üretimler yapacak” şeklinde konuştu.
Konuşmasında Gaziantep Üniversitesi’ne özellikle teşekkür ettiğini belirten Uluslararası Göç Örgütü Gaziantep Ofis Müdürü Rex Arnold Alamban, inovasyon, hayal gücünün sadece bu akademik ortamlarda oluşabildiğini vurgulayarak; InnoCampus’e ve Gaziantep Üniversitesi’ne Uluslararası Göç Örgütü’nün böyle bir projeyi yönetmesine, katkı sağlamasına destek verdiği için de teşekkür etti.
Katılımcılara InnoCampus hakkında bilgi veren InnoCampus Kurucu Ortağı Memet Ünsal, konteynırların üç tırla birçok şehri dolaştığını, amaçlarının bütün Türkiye’ye hem bu teknolojileri göstermek hem de girişimci takımlarla beraber çalışmak olduğunu söyledi. Yaklaşık 100 kişiye teknoloji eğitimlerini verdiklerini belirten Ünsal, gittikleri şehirlerde kısa sürede hem girişimcilik, yeni fikirler konusunda hem de teknolojiler konusunda farklı yaş gruplarında farkındalık yaratmaya çalıştıklarını ifade etti. Gaziantep’in programının diğer illerden farklı bir yönü olduğunu kaydeden Ünsal, mülteci girişimciliği üzerinde bir çalışma yaptıklarını da sözlerine ekledi.
Gaziantep Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri (TDP) kapsamında eğitim gören öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, 10 Mayıs tarihine kadar devam edecek.