Halep’ten Gaziantep’e gelen hastaların Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde uygun bölümlere yönlendirilmesi, bu hastalara bilgi verilmesi, tanı ve tedavi süresince yardımcı olunması amacıyla, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde Halep Üniversitesinde, “Halep Bilgilendirme ve Yönlendirme Ofisi” kurulacak.
Üniversitemiz Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Levent Elbeyli’nin koordinatörlüğünde gerçekleştirilen projenin yürürlüğü girmesiyle birlikte, Halep’ten gelen mevcut ve potansiyel hasta gruplarının Gaziantep Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ve Gaziantep hakkında ihtiyaç duydukları bilgilere anında ulaşmaları sağlanarak, memnuniyet düzeyinin artırılacağını bildirildi.
Prof. Dr. Elbeyli, “Gaziantep’in sağlık turizmi açısından Suriye’ye açılan bir kapı haline gelmesini ve Gaziantep’e ekonomik açıdan katkı sağlamasını amaçlıyoruz. Projeyle, Suriye ve Türkiye arasında sağlık vizesinin kaldırılmasına yönelik protokol imzalanması yönünde girişimlerin başlatılması planlanıyor” şeklinde konuştu.
Sadece Gaziantep’te ve çevre illerde değil, komşu ülkelerde de özellikle kalp ve onkoloji alanında tanı ve tedavi hizmeti bekleyen mevcut ve potansiyel hastalar bulunduğunu söyleyen Elbeyli, “Komşu ülkeler içerisinde ilişkilerin daha da ön planda olduğu Suriye’deki hastaları, özellikle kalp ve onkoloji alanında tanı ve tedavi ihtiyacını başka ülkelerde sağlık hizmeti alarak karşılamaya yöneliyor. Bu durum, sağlık turizmi denilen bir kavramın ortaya çıkmasına ve başta Avrupa olmak üzere diğer komşu ülkelerin de tercihi haline gelmiştir” ifadesinde bulundu.
Gaziantep’in, gelişen sağlık sektörü ile diğer ülkelerdeki sağlık ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeye geldiğini vurgulayan Elbeyli, “Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi, hem altyapı hem de teknik anlamdaki bilgi ve donanım kalitesiyle bölgenin önemli bir sağlık kurumu haline gelmiştir. Halep’ten gelen hastaların Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde tanı ve tedavi ihtiyaçlarını karşılamaları ve bu talebin arttırılması amacıyla sadece teknik birikim ve altyapı ile değil, rehberlik ve danışmanlık ayağı da geliştirilmiş, hastalar ile birebir ilgilenilebilen, onların Gaziantep’te her türlü sağlık sorusuna yardımcı olunması da önemli hale gelmiştir” şeklinde konuştu.
“Suriye’den hastaların Gaziantep’e gelmesi ile Türkiye’nin sağlıktaki prestijini de arttıracaktır” diyen Elbeyli, “Proje yoluyla, son yıllarda Suriye ile artan ilişkilerin sağlık boyutunun geliştirilmesi, başta Halep ilinin olmak üzere, çağımızın hastalıkları olan koroner arter hastalıkları, kanser, hipertansiyon ve pek çok diğer hastalıkta erken, doğru tanı ve tedavi ihtiyacının karşılanması, Gaziantep’te sağlık turizminin geliştirilmesi, Halep’ten Gaziantep’e gelecek hastaların konaklama imkânı sağlanması yoluyla Gaziantep’e ekonomik açıdan katkı sağlanması gibi önemli özel amaçlar hayata geçirilecektir. Ayrıca proje faaliyetleri kapsamında Halep ve Gaziantep’te düzenlenecek olan ‘Tıp Günleri’ adıyla sempozyumlar yoluyla, iki ülke arasında sağlık alanında düzenli iletişim faaliyetleri yürütülmüş olacaktır. Proje süresince ve sonrasında sadece Halep’teki tüm mevcut ve potansiyel hastaların tamamının tanı ve tedavi ihtiyacının karşılanması beklenmektedir” ifadesinde bulundu.