Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda, Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan tarafından “Girişimcilik” konulu konferans verildi.
Konferansa; Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Yaşar Gündoğdu, Genel Sekreter Ercan Eroğlu, çok sayıda öğretim elamanı ve öğrenci katıldı.
Konferans öncesinde Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun tarafından, “Gayri menkul finansmanı” ve “Sağlık yönetimi yüksek lisans programları” protokolü imzalandı.
Modern iletişim platformlarının örgütlere, müşterileri ile iletişim kurmanın farklı yollarını sunduğunu söyleyen Bekir Okan, “İnsanların, diğer insanlarla etkileşime girdikleri ve deneyimlerini paylaştıkları modern iletişim dünyasında, ürün ve hizmetlerinizi yenilikçi yollarla pazara sunmanın yollarını bulmalı ve sürekli gelişim odaklı olmalısınız” diye konuştu.
“İç ve dış iletişim, güvenin dört farklı boyutunu etkilediğini söyleyen Okan, “Bugünün başarılı örgütleri, çalışanlarına güvenirler, çalışanlarının güvenini edinirler, birbirine güvenmeyi öğretir ve kendilerine güvenirler. Yine bugünün başarılı örgütleri için, geleceğe bugünden ayak uyduranlar olduğunu söyleyebiliriz. 2000 Yılında Fortune 500 listesinin tepesinde olan firmaların yüzde 40’ı, 2012 yılında artık orada değil. Kısacası değişime ayak uyduramayan örgütlerin güçlerini koruyamadığını söyleyebiliriz” diyerek, ortamda oluşabilecek değişimleri önceden sezinleyen, atik karar alma mekanizması geliştirmiş, paydaşları ile etkin şekilde iletişim kurarak ve krizlere karşı hazır örgütler yaratmak gerekir.
Programın sonunda Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun tarafından Okan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bekir Okan’a günün anısına hediye takdim edildi.
Bekir Okan’ın girişimcilik anlamında Türkiye’de örnek gösterilebilecek önemli bir isim olduğunu söyleyen Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Coşkun, “Okan Üniversitesi ile bu güne kadar çeşitli alanlarda gösterdiğimiz işbirliğine ortak yüksek lisans programları ‘Gayri menkul finansmanı’ ve ‘Sağlık yönetimi yüksek lisans programları’nı da ekleyerek imzaladığımız bu protokolle hayata geçireceğiz” diye konuştu.
Bekir Okan’ın bir başarı öyküsü olduğunu ve öğrencilerin başarı için hayata dair projenin olması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Coşkun, başarı için hem kendi alanlarında iyi yetişmelerini hem de entelektüel, sosyal donanımın yüksek olması gerektiğini söyledi.