Gaziantep Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı derslerine giren Şerife Ünüvar, “Yöresel Ekmekler ve Aşure Günü” etkinlikleri çerçevesinde çalışmalar yaptıklarını belirtti.
Gaziantep Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğrencilerinin 2012 yılı “Unlu Mamüller” dersinde öğrencilerin farklı yörelerden Anadolu’da yapılan ekmekleri aslına sadık kalarak projelendirdiklerini söyleyen Ünüvar, “ Yöresel Ekmekler Günü” düzenlediklerini belirterek, böylece “Yöresel Ekmekler” in güncelliğini koruduğunu ifade etti.
Bu çalışmayı geleneksel hale getirmek istediklerini belirten Ünüvar, “Pişirme şekilleri, içerikleri ve görsel şekilleri farklı olan ekmekler hem çok besleyici, hem de son derece sağlıklı besinler olup; farklı bölgelerin Kül Çöreği, Yağlı Külçe, Bazı, Sıkma, Gözleme, Bazlama, Cızlama, Setikli, Kıbrıs Ekmeği, Kömeç, Sarımsaklı Çörek Otlu Yufka, Trabzon Ekmeği gibi çeşitli ekmekleri yapıldı” şeklinde konuştu.
Ünüvar, öğrencilerin yaptığı çalışmalarla uluslararası ve ulusal yarışmalarda dereceye girdiklerini ve birçok ödül aldıklarını söyledi.
Tema Vakfı aracılığı ile öğrencilerinin sosyal sorumluluk bilinciyle, yurdun çeşitli bölgelerine kendi adlarına ve sevdiklerinin adına fidan dikilmesini sağladıklarını söyleyen Ünüvar, sevdiklerine ‘fidan sertifikası’ hediye ettiklerini ve geleceğin genç aşçıları olarak değerlerimizin korunmasına karşı duyarlık gösterdiklerini ifade etti.