Gaziantep Üniversitesi ve Amerikan Büyükelçiliği ortaklığı ile yürütülen “Amerikan Bilgi Köşesi Etkinlikleri” kapsamında, Gaziantep Üniversitesi Turizm ve Uygulama Oteli’nde, Gaziantep Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri tarafından yemek sunumu gerçekleştirildi.
Öğrencilerimiz; maş çorbası, zeytin böreği, zeytinyağlı karışık kış dolması, yuvarlama, peynirli irmik helvasından oluşan menüyü, “Amerikan Bilgi Köşesi Etkinlikleri” kapsamında Üniversitemize gelen Amerikalı ünlü yemek yazarı ve şef Rachel Finn’e sundular.
Yemekleri çok beğendiğini ifade eden Amerikalı ünlü yemek yazarı ve şef Rachel Finn, Gaziantep’te birbirinden lezzetli tatların olduğunu söyledi. Finn, “Afrika kökenli olan insanların kültürleri hakkında yazmayı önemsiyorum. Amerika Birleşik Devletlerinde siyahlara adanmış bir ay var. Konuyla ilgili, Türkiye’de çeşitli şehirlerde konuşmak için buraya geldim. Gaziantep yemeklerini çok beğendim. Çok güzel aromaları olan yemekler var” şeklinde konuştu.
Gaziantep’in yöresel yemeklerinden oluşan bir menü hazırladıklarını söyleyen Gaziantep Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğr. Gör. Ali Nadir Zeyrek, konuklara Gaziantep yemeklerini tanıtmak amacıyla sunum yapacaklarını ifade etti.