• Anasayfa
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • ETKİNLİKLERİMİZ
  • HABERLERİMİZ
  • MEDYADA GAÜN
  • RÖPORTAJ

Personelimizden

Arşiv

  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008

2. GELENEKSEL NAR FESTİVALİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU



9 Kasım 2018 / Toplam Okunma: 257 | Bugünkü Okunma: 3 | En Son Okunma: 23.02.2019 - 23:23

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından hazırlanan “2. Geleneksel Nar Festivali” kapsamında (GAÜN) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri Cenani Konağı Kültür ve Sanat Merkezi’nde nar ekşisi yaptı.

Öğrencilerin narları ayıklayarak suyunu çıkardığı festival oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Festival, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Gür’ün nar ekşisi kaynatma kazanını ateşlemesiyle başladı. Festivale ayrıca; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Metin Bedir, Prof. Dr. Şehmus Demir ve Prof. Dr. M. Avni Gökalp, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Necip Fazıl Yılmaz, Genel Sekreter Doç. Dr. Ayhan Doğan, Genel Sekreter Yardımcısı Nuh Okumuş ve Mehmet Ali Eminoğlu da katıldı.

Nar festivalini geçen yılda yaptıklarını hatırlatarak, festivali geleneksel hale getirmek istediklerini belirten Rektör Prof. Dr. Gür, “Gastronomi bölgesi olan Gaziantep’te Gaziantep Üniversitesi olarak da Gastronomiye hem akademik bakış açısı hem de öğrencilerimize bizzat yerinde uygulamalı göstererek ve onların da aktif katıldığı bir çalışma yapmak istedik. Festivalle birlikte hem öğrencilerimiz eğlendiler hem hocalarımın deneyimlerini paylaştılar, hem de kamuya açık alan içerisinde narın, nar ekşisine ve nar pekmezine nasıl dönüştüğünü, aslında çok da kolay bir şey olmadığını, zahmetli bir şey olduğunu o yüzden kıymetli ve değerli bir gastronomi ürünü olduğunu bilmelerini istedik. Bu konuda her türlü desteği veriyoruz. İnşallah geleneksel olarak da bunu bir sonraki yıl da yapacağız” şeklinde konuştu.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Oya Özkanlı ise konuşmasında; “Öğrencilerimiz narları önce taneliyorlar, sonra suyunu çıkaracaklar ve daha sonra kaynatma işlemine geçilecek. Ayrıca, İmece usulü yapılan etkinlikte karın doyurmak için mercimekli köfte, Antep tabiriyle malhıtalı köfteyi hazırladık. Nar hem çok faydalı antioksidan özelliği yüksek bir ürün olduğu için bunun değerlendirildiği nar ekşisi Gaziantep’te yöresel olarak tüm güzel yemeklerde kullanılan bir ekşi. Biz de bunu değerlendirmek adına herkese göstermek öğrencilerimize anlatmak için bu etkinliği ilerleyen yıllarda da yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Gür’e Sürpriz Doğum Günü Kutlaması

Rektörlük personellerinin de katıldığı etkinlikte Rektör Prof. Dr. Gür’e sürpriz yapılarak, doğum günü kutlandı. Rektör Gür’ün eşi, çocukları, gelinin de bulunduğu yaş gününde pasta kesilerek katılan herkese ikram edildi.

Bu Haberi Sosyal Ağlarda Paylaşın!
Tweet

Benzer yazılar

  • Başkan Şahin GAÜN öğrencileriyle buluştu (22 Şubat 2019)
  • Akif Gençler Topluluğu Öğrencileri Kariyer ve Yetenek Yönetimi Semineri Düzenledi (22 Şubat 2019)
  • GAÜN OĞUZELİ MYO’DA KİŞİSEL KORUYUCU VE DONANIM SEMİNERİ (22 Şubat 2019)
  • GAÜN’DEN ENGELLİ ÖĞRENCİLERE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI (20 Şubat 2019)
  • GAÜN’den Dünya’ya açılma yolunda yeni protokol (17 Şubat 2019)

Duyurular

Bağlantılar

  • Gaziantep Üniversitesi
Şubat 2019
Pts Sal Çar Per Cum Cts Paz
« Oca    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Son Eklenenler

  • Başkan Şahin GAÜN öğrencileriyle buluştu
  • Akif Gençler Topluluğu Öğrencileri Kariyer ve Yetenek Yönetimi Semineri Düzenledi
  • GAÜN OĞUZELİ MYO’DA KİŞİSEL KORUYUCU VE DONANIM SEMİNERİ
  • GAÜN’DEN ENGELLİ ÖĞRENCİLERE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
  • GAÜN’den Dünya’ya açılma yolunda yeni protokol
  • GAÜN Şahinbey Hastanesi’nin çifte gururu
  • GAÜN İNTÖRN ÖĞRENCİLERİ SAHAYA ÇIKIYOR
  • GAÜN RESİM BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ ÇALIŞMALARINI SERGİLEDİ
  • BÖLGENİN EN BÜYÜK KARİYER FUARI GAÜN’DE
  • TİM BAŞKANI GÜLLE, GAÜN TEKNOPARK’TA