Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Normal Öğretim Lisans Programı’nın, YÖK tarafından ulusal bir kalite güvence kuruluşu olarak tanınan Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından 30 Eylül 2009 tarihinden 30 Eylül 2014 tarihine kadar geçerli olmak üzere 5 yıl süreli akreditasyon belgesi aldığı bildirildi. Ayrıca 2014 yılına kadar Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı (ENAEE) tarafından verilen EUR-ACE etiketini de 5 yıl süreyle aldığı belirtildi.
Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nün, 1978–1979 eğitim-öğretim yılında öğrenci alımına başladığını ve 1984 yılında ilk mezunlarını verdiğini söyleyen Gıda Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Soysal, “Bölümümüzde lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında yer alan derslerin tamamı İngilizce olarak verilmekte. Mezunlarımız İngilizce olarak aldıkları eğitim sayesinde özel ve kamu sektörlerinde tercih ediliyor. Kurulduğu günden bugüne eğitimde kalitenin arttırılması yönünde çalışan Gıda Mühendisliği Bölümü, bu çalışmalarını belgelendirerek sürekli kendini yenileyen, geliştiren ve dinamik bir bölüm olduğunu bir kez daha göstermiştir” şeklinde konuştu.
Eğitim ve öğretimde kalitenin sürekli arttırılması yönünde yapılan akreditasyon çalışmaları kapsamında MÜDEK takımının 21–23 Aralık 2008 tarihleri arasında Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünü ziyaret ettiğini ve incelemeler yaptığını vurgulayan Soysal, “İncelemeler sonunda MÜDEK akreditasyon belgesini Türkiye’deki Gıda Mühendisliği bölümleri arasında ilk değerlendirmede 5 yıllığına ilk kez alan Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye’de MÜDEK akreditasyonu alan dört Gıda Mühendisliği Bölümünden biri oldu” ifadesinde bulundu.