Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Uluslararası İlişkiler Ofisi ve Gaziantep Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK) işbirliğiyle düzenlenen “Yöresel Gaziantep Yemekleri” etkinliğinde Rusya, İtalya ve Polonya’dan Gaziantep Üniversitesine gelen öğrenciler, Gaziantep’e özgü yuvalama yuvarlayıp dolma doldurdu.
Erasmus ve Mevlana Öğrenci Değişim Programları ile GAÜN’e gelen ve Gaziantep mutfağını yakından tanıma şansı elde eden öğrenciler önce kente özgü yuvalama yemeği için hazırlanan iç malzemesini yuvarladı. Yaptıkları yemeklerin tadına bakan öğrenciler, yemekleri çok lezzetli ancak biraz acı ve baharatlı bulduklarını belirtti.
Yuvalama ve dolmanın yanında maş piyazı, pirinç pilavı ve irmik tatlısı da yapan öğrenciler neşeli zamanlar geçirdi. Yemekten sonra Türkçe olarak “Çok güzel olmuş, elinize sağlık. Gaziantep’i seviyoruz” gibi cümleler kurmaları gözlerden kaçmadı. Öğrenciler Gaziantep’te kalacakları dönem içerisinde GASMEK’in yemek kurslarına katılarak yöresel yemekleri öğreneceklerini dile getirdi.