Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği tarafından Makine Mühendisliği Bölümü Toplantı Salonu’nda, “EFQM Mükemmellik Modeli” adlı seminer düzenlendi. Seminere konuşmacı olarak katılan Beşler Makarna İşletme Müdürü Nuri Kaya, “EFQM Mükemmellik Modeli”nin Avrupa Kalite Vakfı tarafından geliştirilen, içeriğinde toplam kalite yönetiminin bütün ilkelerini barındıran bir yönetim modeli olduğunu söyledi.
Modelin, öğrencilerin ileride meslek hayatlarında bulundukları işletmeyi farklı boyutlara taşıyacak bir araç olduğunu söyleyen Kaya, bu sistemi Gaziantep’te kullanan ilk firmanın Beşler Makarna olduğunu belirterek, bu sistemin yaygınlaştırılması ve tanıtılması için seminerler düzenlediklerini kaydetti.
“Kalite müşteri tatminidir” diyen Kaya, kalitenin ürün ve hizmetin ne kadar iyi olduğu konusundaki son kararın getirdiği mutluluk olduğunu vurguladı. Kaya, “Verimlilik, işlerini yapabilmek için gerekli eğitimden geçen, ihtiyaç duyduğu araç – gereç ve talimatlarla desteklenen personelle elde edilir. Kalite, amaca, kullanıma ve koşullara uygunluktur. İnsanlar, daha iyiyi bulmak için sürekli ve düzenli bir şekilde çalışmak zorundadır” şeklinde konuştu.
“Planlı yönetilen katılımcı bir yaklaşımla; kalite, hizmet ve yenilik yaratmada sürekli gelişmeyi öneren, müşteri odaklı, stratejik ve sistematik bir yönetim anlayışının kuruluşlara hakim kılınması gerekir” diyen Kaya, kuruluşların sürdürülebilir mükemmelliğe ulaşmalarını sağlayacak bir yönetim anlayışının toplam kalite ile mümkün olacağını belirtti.
Kuruluşun tüm faaliyetlerinde bütünsel mükemmelliği sağlayarak ve sürekli gelişmeyi hedefleyerek, toplam kalitenin hedeflendiğini vurgulayan Kaya, “Takım çalışmasını esas alarak, tüm süreçlerin sürekli iyileştirilmesi ile bütünsel mükemmelliği sağlayarak daha iyiye ulaşmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.