III. Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivali çerçevesinde yapılan “Yöresel Yemek Yarışması” Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi işbirliği ile bugün saat 10.00’da Üniversitemiz Turizm Uygulama Oteli Mutfağı’nda gerçekleştirildi.
Yemek Yazarı Dt. Mehmet Ragıb Güzelbey’in jüri başkanlığında yapılan yarışmada, Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Ender Saraç, Yemek Yazarı Sermin Ocak, Tahir Tekin Öztan, Gaziantep Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü Koordinatörü Öğr. Gör. Şebnem Yakar ve İl Kültür Müdürlüğü’nde Görevli Bülent Öztürk’ten oluşan jüri üyeleri birbirinden güzel yemekler karşısında birinciyi seçmekte zorlandılar.
Yarışmaya çok sayıda başvuru olduğunu söyleyen “Yöresel Yemek Yarışması” Jüri Başkanı Mehmet Ragıb Güzelbey, çekilen kura sonucunda 10 kişinin yarışmaya katılmaya hak kazandığını belirtti. Güzelbey, “Yarışmacılarımız verilen 2 saatlik süre içerisinde öncelikle Gaziantep’e özgü ‘Ekşili Ufak Köfte’ yemeğini, sonra ise serbest kategoride ‘Antepfıstıklı Tatlı’ yaparak hünerlerini sergileyecekler” dedi.
Ön eleme sonucunda ilk ona giren yarışmacılar; Çiğdem Özcanlı, Canan Direkçi, Burcu Özcanlı, Zeliha Karagülle, Ayşe Yeşilnacar, Yüksel Birecikligil, Süreyya Özcanlı, Nihal Özpolat, Filiz Kılıç, Tülay İyinacar birbirleriyle kıyasıya mücadele ederken, yarışmacıların iddialı oldukları gözden kaçmadı.
Yarışma sonrasında birinci; Ayşe Yeşilnacar beşi bir yerde, ikinci Canan Direkçi iki buçuk, üçüncü Filiz Kılıç tam, dördüncü; Zeliha Karagülle ve Tülay İyinacar yarım, beşinci Nihal Özpolat ise çeyrek altınla ödüllendirilirken ayrıca ilk beşe girenlere festival anısına plaket ve katılan 10 yarışmacıya festival hatırası çeşitli hediyeler verileceği belirtildi.