Ünlü Şefler Gala Gecesi İçin Hünerlerin Sergiledi
Gaziantep Üniversitesi ile Sahan Restoranlar Zinciri tarafından birlikte yürütülen ve İpek Yolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Gaziantep mutfağının damak tatlarının çalışıldığı, “Gaziantep Yemeklerinin Gastronomi Turizmine Kazandırılması, Yurt İçinde ve Yurt Dışında Yaygınlaştırılarak Korunması” projesinin gala gecesi Sahan Restaurantta yapıldı.
Gaziantep mutfağından birbirinden güzel örneklerin sunulduğu gecede, proje kapsamında ülkemize gelen Fransa’dan Sibel Pinto, Kuala Lumpur, Malezya’dan Soon Pau Voon, Amerika’dan Mark Austin McDonald, İtalya’dan John Nocita, Yunanistan’dan Andreas Kontis, İngiltere’den Garth Edris Derek filbey, Şili’den Paulina andrea Giorgio Macera, Azerbeycan’danTahir Amiraslanov, Arnavutluk’tan Katerina Gremo, Fransa’dan Gilles Heitz ve Daniele Heitz, Meksika’dan Jose Bossuet Martinez ve Claudia Martinez ayrıca kendi ülkelerinin ünlü yemeklerinden örnekler sunarak geceye ayrı bir renk kattılar.
Gecenin açılışında konuşan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun Gaziantep’in bir çok yönüyle ön plana çıktığını belirterek, Gaziantep’in bu zamana kadar geliştirdiği mutfak kültürüyle de dünyada öne çıkması gereken kentlerden birisi olduğunu söyledi.
Devlet üniversitelerinde ilk defa gastronomi bölümünün Gaziantep Üniversitesinde açıldığını belirten Prof. Dr. Coşkun, “Bu yıl üçüncü senesini tamamlayan öğrencilerimizle birlikte sadece Üniversitemiz içerisinde değil şehri kuşatan ve sesi uluslar arası bir noktaya taşınan projelerle de gastronomi bölümünü ön plana çıkartmış bulunuyoruz. Proje kapsamında 10 ayrı ülkeden 14, Türkiye’den 21 olmak üzere 35 şef’in katılımıyla Gaziantep’te 90 tane yemeğin ulusal ve uluslar arası boyutta taşınmasında ciddi bir emek verdiler. Proje koordinatörü Yrd. Doç. Dr. İlkay Gök, Proje ortağı Tahir Tekin Öztan’a ve basın mensuplarına projenin tanıtılmasına sağladıkları katkıdan ötürü teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. İlkay Gök, projenin amacının Gaziantep mutfağının yurt içinde ve yurt dışında kalıcı olarak tanıtılması amacıyla yapıldığını söyledi.
Yrd. Doç. Dr. Gök tarafından gala gecesinde projenin içeriği hakkında bilgi vererek, bugün gerçekleştirilen gala gecesinde yurt dışından ve yurt içinden gelen şeflerle, şehrimizden konuyla ilgili kişilerin bir araya geldiğini ifade ederek, projenin her aşamasında emeği geçenlere teşekkür etti.
Gecede projenin başlangıcından bu yana geçen sürede yapılan çalışmaların kayıtlarından oluşan sinevizyon gösterisi ve Gaziantep Üniversitesi Kültür Müdürlüğüne bağlı Halkoyunları topluluğu tarafından yöresel oyunların sahnelendiği sunum büyük ilgi gördü.
Gecenin sonunda projenin gerçekleşmesinde sağladıkları katkılardan dolayı Tahir Tekin Öztan, Cemal Alyamaç, Battal Yıldırım, Burcu Kazaz, Özden Özsabuncuoğlu, Sermin Ocak, Koray Tekin, Arzu Katırcı, Nuri Mazıcıoğlu, Emine Nabioğlu, Hüseyin Özdemir, Mustafa Arslan, Hüseyin Özdemir, Uğur Kösegül, Tolga Karateke, Fatma Sancılı, Ali Nadir Zeyrek, Bayram Bulut, Savaş Oğuz, Yusuf Kılıç, Ali Babat’a plaket takdim töreni yapıldı.