Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği ve Türkiye Aşçılar Federasyonu işbirliği çerçevesinde 10 – 11 Kasım 2012 tarihleri arasında düzenlenen “1.Ulusal Afyonkarahisar 7 Bölge 7 Lezzet Yemek Yarışması”nda Üniversitemizin ekibi üçüncü oldu.
Yarışmaya katılan Üniversitemiz öğrencileri Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun’u makamında ziyaret ettiler. Rektör Prof. Dr. Coşkun, Üniversitemiz öğrencilerinin başarılarından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, üniversite yönetimi olarak öğrencilerimize tüm desteği sağlayacaklarını söyledi.
Türkiye’nin dört bir yanından 45 ekibin katılımı ile Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen yarışmada Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm öğrencileri Ceyhun Uçuk, Tayfun Işık, Fatma İlhan, Hale Erdemli, Nesrin Özer, Birhan Öztürk, Ümit Yoldaş, Tuğba Kahraman, Pınar Kayabaşı, Mehmet Taşkın, Önder Taşdemir, Selçuk Asar ‘dan oluşan ekip takım halinde üçüncü olurken, bireysel de dört gümüş, sekiz bronz madalya kazandılar.
Yarışmanın, liseler arası, üniversiteler arası ve ev hanımları arasında olmak üzere üç kategoride gerçekleştirildiğini belirten Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. İlkay Gök, “Devlet üniversiteleri arasında açılan ilk bölüm olan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin bu tür başarılara imza atması bizi mutlu ediyor. Üç yıl önce açılan bir bölüm olmasına rağmen öğrenciler aldıkları derecelerle başarılarını ispatlıyorlar” diye konuşan Yrd. Doç. Dr. Gök, önümüzdeki günlerde yapılacak diğer yarışmalarda da öğrencilerimize gereken desteği vereceklerini söyledi.
Öğrencilerimizin üniversiteler yarışıyor kategorisinde yarıştığını belirten Yrd. Doç. Dr. Gök, “Öğrencilerimizin başarı kazanmasında büyük emeği geçen Gaziantep Sahan Restaurant Koordinatör Şefi Battal Yıldırım’a ve öğrencilerimizin formalarına sponsor olan Saf Yün Halı A.Ş’ye teşekkür ediyorum” ifadesinde bulundu.