Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Civan, 29 Mart – 01 Nisan 2012 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilen “Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu, TUSAF 2012 Uluslararası Kongresi: Buğday, Un ve Ekmek Kongre ve Sergisi”ne konuşmacı olarak katıldı.
Üniversite – sanayi işbirliği konusuna dikkat çeken Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Civan, yüksekokulun bu çerçevedeki konumu ve yüksekokul bünyesinde açılmış olan Un ve Unlu Mamüller Programı hakkında bilgi verdi.
Doç. Dr. Civan, ilk olarak 2008 yılında Türkiye’de ‘‘Üniversite-Sanayi Ortak Eğitim Programı” nın Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulunda uygulandığını, öğrencilerin işletmelerde 2 yarıyıl işyeri eğitimi alarak deneyim kazandıklarını ve okulda öğrendiklerini uygulama olanağı sağladıklarını belirtti.
Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi Programının 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında 30 öğrenci alarak açılacağını söyleyen Doç. Dr. Civan, bu programda buğday, un, irmik, makarna, bulgur gibi sektörler için kalifiye ara elemanlar yetiştirilerek sektörün ihtiyacının karşılanabileceğini vurguladı.